top of page
Beeldend kunstenaar
Beeldend kunstenaar
streep 4.jpg

Dries Peeten, geboren in 1994 en opgegroeid in Pelt, was al op jonge leeftijd gepassioneerd door tekenen en schilderen. Vanaf 2000 volgde hij lessen aan de Kunstacademie Noord-Limburg, het toenmalige NIKO. Daarnaast verdiepte hij zich als autodidact in de teken- en schilderkunst aan de hand van boeken en tutorials. Het grafisch werk van Dries kenmerkt zich door figuratieve onderwerpen en een verfijnde ludieke stijl. Met een levendig kleurgebruik en oog voor detail creëert hij taferelen waar de toeschouwer naartoe getrokken wordt. Zijn werken wekken het verlangen op om steeds opnieuw te gaan kijken, en op die manier nieuwe elementen te ontdekken. 

Reeds op jonge leeftijd viel Dries met zijn werk in de prijzen:

In 2012 kreeg Dries als 18-jarige de kans om zijn werk aan het publiek te tonen tijdens de tentoonstelling 'Pelt in zènne nakse - Overpelt in zijn blootje' in CC Palethe. Aan de hand van spreuken in het Pelts dialect tekende en schilderde hij cartoons met als rode draad maatschappelijke en politieke thema's. Met meer dan 2500 bezoekers werd de tentoonstelling een groot succes.

Sindsdien werkte Dries aan verschillende projecten. In 2014 kreeg hij carte-blanche voor de tekeningen op de vensters van het vernieuwde Revalidatie- en MS Centrum in Overpelt, 'Veerkracht in Reflectie'. Daarnaast schilderde hij in 2015 in de inkomhal van Sportcentrum De Bemvoort een levensgroot kunstwerk dat de dynamiek van de sporter verbeeldt. Tegenwoordig werkt Dries vaker in opdracht. Hij tekent zowel portretten als gepersonaliseerde cartoons op maat en hij maakt schilderijen en illustraties voor diverse gelegenheden. In zijn vrij werk zoekt Dries naar manieren om tekentechnieken op papier te versmelten met digitale kleuringstechnieken.

Kinesitherapeut
Kinesitherapeut
streep 4.jpg
Dries Kine 1 FINAL EXPORT_edited.jpg

Na zijn studies Latijn-Wetenschappen in WICO Campus Mater Dei in Overpelt ging Dries zijn andere passie achterna: beweging en het menselijk lichaam. In 2017 behaalde hij de Master in de Revalidatie-wetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven, afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie met specialisatie manuele therapie. Sindsdien werkt Dries als kinesist bij groepspraktijk KINEOS in Pelt. Meer info: www.kineos.be

Vanuit wetenschappelijke kennis en brede interesse in bewegend lichaam en geest gaat Dries op zoek naar de geschikte behandeling op maat van de patiënt. Dit kan zijn door toepassing van manuele therapie, oefentherapie, kracht- en stabilisatietraining, advies en oefenschema's.

Na zijn studies volgde Dries al verschillende bijopleidingen, symposia en webinars:

 • ComplexCore: core stabilisation in training and therapy (Roman Jahoda)

 • Peesproblemen & robot-geassisteerde plaatsing knieprothese (Noorderhart Pelt)

 • Rotator cuff pathologie: van diagnose tot revalidatie (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen)

 • Revalidatie van de achillespeestendinopathie (Evi Wezenbeek, UGent) 

 • Oefentherapie voor degeneratieve rotator cuff scheuren (Ann Cools, UGent)

 • Iliotibial band pain in runners: treatment strategies (Rich Willy, University of Montana)

 • Trends en controverses in de kniechirurgie (AZ Alma Eeklo)

Muzikant
Muzikant
streep 4.jpg

Met zijn broer en gitarist/pianist Gert Peeten (afgestudeerd als Master in de Muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven) zette Dries zijn eerste stappen in de muziek. In 2011 richtten de broers samen met gitariste Romy Aben de band RiveR of StoneS op. Hun sound: een frisse mix van folk, pop en rock. In 2015 verscheen hun EP 'In Front of You', met tekst en muziek van eigen hand.

In 2016 startten de broers met het akoestisch duo / trio Tumbling Clouds. Muzikale ingrediënten: harmonieuze samenzang, akoestische gitaren, piano en viool. In deze muziekgroep treden de violisten Britt Raymaekers, An-Sofie Cloet, Gloria Vancoillie en Vérane Bertrand afwisselend mee op met de broers. Tumbling Clouds spitst zich toe op optredens in intieme setting (trouwgelegenheden, huiskamerconcerten, ceremoniën, huldigingen...) waarbij het akoestische karakter van de muziek het best tot zijn recht komt.

 

Meer info over Tumbling Clouds:
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram

Daarnaast speelt Dries basgitaar bij de band Floris and the Flames. De muziekgroep werd opgericht in 2017 samen met zijn roodharige vrienden Floris Willem (viool), Gert Peeten (piano, gitaar, elektronica) en Simon Schrooten (drums, percussie). Componist-arrangeur Laurent Beeckmans schrijft samen met Floris en zijn Flames vurige muziek voor de groep. Floris and the Flames versmelt klassieke muziek met andere genres zoals folk, pop, rock, jazz en latin. Hun sound is eigenzinnig, eclectisch en virtuoos. Ze houden ervan om klassieke meesterwerken (Bach, Vivaldi, Paganini, Glass...) onder handen te nemen en in een nieuw hip 'Flames-jasje' te steken (video). De band was onder meer te gast in BOZAR te Brussel (Henry Le Boeufzaal) (video), televisieprogramma De Ideale Wereld op Canvas (video), wereldtentoonstelling Expo 2020 (Dubai) (video), MuTh Konzertsaal der Wiener Sängerknaben en het Theater am Spittelberg in Wenen (Oostenrijk) (video), Festival d'Uzerche (Frankrijk), het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (video) en de Zomeravonden (B-Classic) in Bokrijk. Ook treden ze regelmatig op in culturele centra over heel Vlaanderen. Met hun energieke optredens zetten ze de luisteraars in vuur en vlam en hopen ze de wereld iets ro(o)skleuriger te maken.

Meer info over Floris and the Flames:

RiveR of StoneS - v.l.n.r. Jan Cornelissen, Anouk Neyens, Gert Peeten, Dries Peeten, An-Sofie Cloet, Romy Aben - © Hanne Peeten
Floris and the Flames logo
GFXR0073_HRb juiste formaat binnenkant c
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram
streep 4.jpg
bottom of page