top of page

Drive (A State of Doggedness)
- 2015

In de inkomhal van Sportcentrum De Bemvoort in Overpelt hangt sinds september 2015 ‘Drive (A State of Doggedness)’, een levensgroot kunstwerk van Dries Peeten. Het is een knipoog naar de vele sportieve inspanningen die dagelijks in het Sportcentrum gebeuren. Inspiratie voor zijn werk haalde Dries uit het gedicht ‘Sport’ van Overpelts dorpsdichter Lieze Mondelaers.

streep 4.jpg

Het werk laat de grenzen van het menselijk vermogen zien, vanuit een ongeziene ‘stuwkracht’. De grenzen van het kunnen worden verlegd, daarbij stotend op de limieten van het menselijk lichaam. De pijnlijk vertrokken grimassen van de sporters zijn hier een toonbeeld van. Het werk sluit dan ook nauw aan bij het gedicht 'Sport' van dorpsdichter Lieze Mondelaers, waardoor de pijn en verbetenheid van de sporter een gezicht krijgen.

"De titel geeft de dynamiek van het kunstwerk weer."

Drive: dynamiek, stuwkracht, voortstuwing, energie, voortbeweging, stimulans, impuls, prikkel.
A State of Doggedness: een toestand van verbetenheid.

Schepen van cultuur Ann Van Dorpe: "We zijn als gemeentebestuur super fier een samenwerking te kunnen ondersteunen tussen twee Overpeltse creatieve toptalenten. Het resultaat van die samenwerking is ronduit prachtig. Het gevoel van een sportieve inspanning in het gedicht en het detail in de afwerking van het kunstwerk, inclusief pijnlijke grimassen, zijn ongetwijfeld een inspiratiebron voor alle sporters die vanaf nu het sportcentrum binnenwandelen."

In de pers

streep 4.jpg
bottom of page