top of page

Intergalactic Ark of Music

- 2019

In deze reeks portretillustraties stelt Dries zichzelf de hypothetische vraag: wie zou hij meenemen in zijn intergalactische ark mocht onze planeet op een apocalyps afstevenen? Welke artiesten maakten onmiskenbaar een grote indruk? Hij laat ze een plaats innemen in zijn ruimteschip, klaar voor een interstellaire overlevingstocht met onbestemd einddoel. Dries zijn ark is grenzeloos: artiesten over alle genres heen hebben er hun plaats. Met als rode draad een indrukwekkende podiumpresence, een sterke muzikale identiteit en dito charisma.

Met subtiele lijnen op zachtkleurige achtergronden tekent Dries muzikanten die, naast het drukken van hun stempel in de muziekwereld, een onuitwisbare indruk nalaten op het podium. Geen van allen zijn ze te vangen in één pose, maar hij beeldt hen af in een iconische houding die voor eeuwig op ons netvlies gebrand staat, als een sterrenbeeld aan de hemel.

Welcome to the Intergalactic Ark of Music. Who’s in?

Reacties

streep 4.jpg

Op sociale media kon de reeks op heel wat bijval rekenen. Zo werden Dries zijn werken via Instagram gedeeld door onder meer Selah Sue, Iggy Pop, Joost Zweegers en Lianne La Havas. Ook kreeg hij reacties van artiesten als Angèle, Stijn Meuris, Noémie Wolfs, Portland en Bart Peeters.

"Echt prachtig en heel herkenbaar."

- Bart Peeters - 

Tijdens de Classics 1000 op Radio 1 werden enkele tekeningen van Dries opgemerkt:

Radio 1 - Classics 1000
00:00 / 00:25

Making-of

streep 4.jpg

In de pers

streep 4.jpg
bottom of page